headershadow

Latest Blogposts

Meegroeistoelen

In 1972 kwam Peter Opsvik met een revoluntionair ontwerp met de lancering van de eerste meegroeistoel : de Stokke Tripp Trapp. Zijn uitgangspunt was dat kinderen direct op de juiste hoogte aan tafel moet kunnen zitten en bovendien: het kind moet eenvoudig deel kunnen nemen aan het gezinsleven.  Het belang van het opgroeiende kind stond voorop bij dit ergonomisch ontwerp.

De Tripp Trapp is een meegroeistoel en groeit door het zit- en voetgedeelte in hoogte en diepte te verstellen met het kindje mee. Het voordeel van de meegroeistoelen met verstelbare zit- en voetplank is dus het ergonomische en duurzame aspect. Want deze stoelen kunnen heel lang gebruikt worden. Naast het (leren) eten zijn ze hiermee ook geschikt om samen met andere gezinsleden een spelletje te doen, te tekenen, te knutselen of zelfs een dutje te doen.

Stokke geniet met de verkoop van haar Tripp Trapp stoel een enorm hoge naamsbekendheid. Veel jonge ouders denken daardoor dat de Tripp Trapp stoel de enige meegroeistoel is. Niets is echter minder waar; inmiddels zijn er vele andere meegroeistoelen te koop. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Danchair van Babydan, meegroeistoel Lynn, meegroeistoel Timba, meegroeistoel Leander en meegroeistoel Joker.

Specialist in kinderstoel en Kinderstoelen. Tips en inspiratie voor de beste kinderstoel!
Meer over

0 reacties op “Meegroeistoelen

Plaats een reactie


*